}
Gevur İni Mağarası
Foto Galeri >>

Gevur İni Mağarası, İnebolu İlçemiz Beyler Köyü sınırları içinde yer alan muhteşem bir yeraltı hazinesi.

Mağaraya harika bir doğa içinde yapacağınız yaklaşık bir saatlik yürüyüş ile ulaşabilirsiniz. 

Gevur İni Mağarasına, Beyler Köyü'nün Kuzeydoğusunda kalan Selim Mahallesi'nden, 1.5 km'lik bir yürüyüş ile ulaşabilirsiniz. Yalnız mağara aktif ziyaret alanı olmadığından patikanın dikenlerle kapanmış olma ihtimali olası bir durum. Bu nedenle dikenleri açabilecek bir araç ile giderseniz yolu açarak mağaraya ulaşmanız daha kolay olacaktır. Bu şekilde yol belki meşakkatli olacak, ancak hedefe ulaştığınızda kesinlikle tüm yorgunluğunuza değdiğini düşüneceksiniz. 

Mağaranın hemen 20-30 metre kadar Kuzeybatı yönünde kayalık bir alan var. Burası muhteşem bir seyir noktası. Gitmişken buraya da çıkıp manzarayı yudumlamayı ihmal etmeyin. Hele bir de yanınızda çay kahve varsa, demeyin keyfinize.

Beyler Köyü İnebolu Kastamonu

Kayıtlı Rotalar
Ziyaretçiye Not

Mağaralara elinizde yeterince güçlü bir aydınlatma (mümkünse güçlü bir kafa feneri) olmadan kesinlikle girmeyin ve mağara içinde hareket ederken çok dikkatli olun. Ummadığınız yerde dikey çukurlar olabilir. Mümkünse deneyimli bir rehber ile gitmeye çalışın. Ve mutlaka fenerinizin bozulma ihtimaline karşı yedek bir ışık yanınızda bulundurun.

Yorum ve Puan Ver

Gönder

© Bu rehberin fikri mülkiyet hakları ve içeriğinde yer alan tüm verilerin telif hakları Kastamonu Tanıtım Ajansı'na aittir. Hiçbir şekilde izinsiz kopyalanamaz.